Luister en geniet!   Kom luisteren naar een klassiek concert in Podium Acanthus tijdens de Culturele Zondag, een prachtig concert in de Grote- of Martinikerk of een ander muzikaal evenement in Doesburg.  

 

 In drie concertseries wordt een gevarieerd programma geboden met muziek uit veel muziekperiodes en stijlen, instrumentaal en vocaal.  Ensembles en musici uit binnen- en buitenland zijn te beluisteren tijdens de:  • Zomeravondorgelbespelingen op donderdagen in juli, augustus en september. Naast het Walckerorgel zijn ook beide koororgels (het Flentroporgel en het Freytag-kabinetorgel) te beluisteren.  • Zondagmiddagconcerten in de periode september - mei.  • Freytag op Zondagmiddag concerten zijn orgel-plus concerten waar het Freytag-kabinetorgel solistisch en als begeleidingsinstrument is te horen. 

 

Sinds voorjaar 2003 staat in de Grote of Martinikerk een kabinetorgel, gebouwd in ca 1805 door de Groningse orgelbouwer Heinrich Hermann Freytag (1759-1811).  Het is een van de drie thans bekende door hem gebouwde kabinetorgels.  Stidomu organiseert ook komend seizoen een serie rond het Freytag-orgel onder de titel Freytag op Zondagmiddag.  

Voor meer informatie:  www.stidomu.nl

Kaartverkoop

De kaarten kunnen alleen bij de entree van de kerk worden gekocht vanaf een half uur vóór de aanvang van de uitvoering.  De zomeravondorgelbespelingen beginnen om 20.00 uur en duren in de regel één uur. 
De toegangsprijs bedraagt € 8,50, 65+ € 7,50 en donateurs € 6,50. 
De toegangsprijs voor de concerten bedraagt € 12,50. 
Voor studenten en 65+ers is de toegangsprijs € 11,50. 
Donateurs van STIDOMU betalen € 10,50.  Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

De Martinikerk is zo groot dat u altijd wel een plaatsje kunt bemachtigen.  Het programma is verkrijgbaar bij de VVV.  U kunt zich opgeven als donateur van Stidomu en ontvangt daarmee, behalve korting op de toegangsprijs, ook alle informatie over de concerten. Opgave en Informatie bij Henk van der Lee, Begoniastraat 33, 6982 CV Doesburg, email: info@stidomu.nl        

Podium Acanthus

Podium voor klassieke muziek in historisch pand in het oude centrum van Doesburg.Organisatie van concerten klassieke kamermuziek gegeven door professionele musici. Mardi/Vendredi-concerten, try-outs en deelnemer Doesburgse Culturele Zondagmiddag.  Concertprogramma verkrijgbaar bij Podium Acanthus en VVV Doesburg.  

Podium Acanthus
Koepoortstraat 20 
6981 Doesburg 
tel. 0313-484176 
podium@acanthus.demon.nl
website www.acanthus.demon.nl 

Ferytag orgel